Синтез планетарного механизма 2А - ĀĪ с учетом углов зацепления с радиальным дальним расположением сателитов - Кавецкий, Сергей Николаевич (НТУ "ХПИ", 2009)
У статті показана можливість синтезу планетарних механізмів з двозв'язаними колесами, на прикладі планетарного механізму 2А - ĀĪ. Одержані генеральні рівняння, для визначення чисел зубців зубчастих колес планетарного механізму 2А - ĀĪ. Визначені умови для вибору параметрів синтезу, та нерівності які визначають кордони припустимих передавальних відношень.

In the article possibility of synthesis of planetary mechanisms is rotined with double-chained wheels, on the example of planetary mechanism 2А - ĀĪ. General equalizations are got, for determination of numbers of indents of toothed koles of planetary mechanism 2А - ĀĪ. Terms are certain for the choice of parameters of synthesis, and inequalities which determine granici of possible transmission relations.
Keywords: зубчатые колеса; соосность; сборка; передаточное отношение; генеральные уравнения