Розробка методів комп'ютерного синтезу та аналізу характеристик матеріалів неоднорідної структури - Водка, Олексій Олександрович; Панаріна, Олеся Дмитрівна (Таврійський національний університет ім. В. І. Вернадського, 2018)
Метою роботи є розроблення програмного забезпечення для моделювання мікроструктури металів. Розроблено програмне забезпечення з використанням методу кліткових автоматів, який на основі випадковим чином заданих центральних точок, ядер зерен дає змогу отримати повну картину процесу кристалізації металу. Отримані результати порівняні із уже відомими результатами, отриманими іншими методами.

The aim of this work is to develop software for the simulation of the microstructure of metals. The software is developed using the method of cellular automata, which is based on randomly specified center points of the nuclei of the grains, allows obtain a complete picture of the crystallization process of the metal. The results are compared with already known results obtained by other methods.
Development of methods of computer synthesis and analysis of the characteristics of materials of inhomogeneous structure
Keywords: мікроструктура металів; штучне відтворення; метод кліткових автоматів; програмне забезпечення; microstructure of metals; artificial reconstruction of a microstructure; method of cellular automata; software