Філософія техносфери: обґрунтування та підходи вивчення - Дольська, Ольга Олексіївна (НТУ "ХПІ", 2017)
Розвідки розгортаються навколо питання, чому саме техносфера вдало характеризує те середовище, в якому живе людство ХХІ століття. Підіймається питання про значення терміну "сфера" в історії філософської думки. Дається визначення терміну "техносфера". Пропонуються підходи вивчення "філософії техносфери".

Intelligence deployed around the question why Technosphere successfully describes the environment in which mankind lives XXI century. Mounts question of the meaning of the term "scope" in the history of philosophical thought. We give definition of "technosphere". Approaches study "philosophy technosphere".
Philosophy technosphere: background and study approaches
Keywords: технічна реальність; техногенна сфера; техніка; управління; технологічні вироби; інтелектуалізація; sphere; technosphere; philosopher technospher