Реабілітація радіоактивно забруднених територій - Захарова, В. А.; Черниш, Єлизавета Юріївна; Штепа, В. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Реабілітація радіоактивно забруднених територій має комплексний характер та заснована на проведенні науково-обґрунтованих заходів з відновлення виробних, економічних і соціально-психологічних відношень, досягнення доаварійних рівнів гігієнічних нормативів радіоактивного забруднення виробленої продукції, які дають змогу у подальшому без обмежень вести на цих територіях будь-яку господарську діяльність з урахуванням природних процесів автореабілітації.

Rehabilitation of radioactively contaminated territories has a complex character and is basedon scientifically substantiated measures on restoration of crafts, economic and socio-psychological relations, achievement of pre-accident levels of hygienic norms of radioactive contamination of products, which allowinfuture conducting any economic activities on these territories without limitations taking into account natural processes of auto-rehabilitation.
Rehabilitation of radioactively contaminated areas
Keywords: радіоактивне забруднення; заходи реабілітації; автореабілітація; radioactive contamination; rehabilitation measures; auto-rehabilitation