Вплив тривалості електрохімічного синтезу на вихід хелатних сполук гумінових кислот з металом - Руднєва, Катерина Євгенівна; Сінкевич, Ірина Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Встановлено залежність утворення хелатних сполук заліза з гуміновими кислотами від тривалість електрохімічного синтезу. Показано, що зі збільшенням тривалості електрохімічного синтезу відбувається насичення екстракту гумінових кислот іонами заліза з подальшим утворенням осаду.

It has been defined the relation between synthesis of chelate compounds of humic acids with iron ions and duration of the synthesis. It has been shown that humic acid extract is saturated by iron ions with following precipitation, when the time of electrochemical synthesis is increase.
The influence of the duration of electrochemical synthesis on the yield of chelate compounds of humic acids with metal
Keywords: торф; хімічні технології; іони заліза; електричне поле; peat; humic acids; iron; chelate compounds; electrochemical synthesis