Професіоналізм педагога у діалозі з дітьми Недільних шкіл - Мозговий, Р. В. (НТУ "ХПІ", 2017)
Автор наголошує, що професіоналізм педагога у діалозі з дітьми Недільних шкіл така ступінь оволодіння людиною психологічною структурою професійної діяльності, яка відповідає існуючим у суспільстві стандартам і об'єктивним вимогам. Професіоналізм вчителя включає в себе, крім різнобічних знань, умінь і навичок, такі важливі складові, як досвід і професійно значущі особистісні якості творчого плану. Багато вчителів Недільних шкіл стикаються з однією проблемою. Справа в тому, що почавши ходити в Недільну школу, діти часто її не закінчують. Ця проблема актуальна і болюча для багатьох ЦПШ. В конструктивному діалозі вчителі шукали відповідь на це складне і дуже важливе питання.

The author stresses that professionalism of teacher in the Sunday school for children is such a degree of mastery of human psychological structure of professional activity that corresponds to an existing standards and objective requirements in society. Professionalism of teacher includes important components such as the experience and professionally important personal quality of the creative plan, in addition to the versatile knowledge, abilities and skills. Many teachers of Sunday schools are faced with the same problem. The fact that starting to go to Sunday school, children often do not finish it. This problem is urgent and painful for many CPS. In a constructive dialogue teachers was looking for an answer to this complex and very important issue.
Teacher's professionalism in the Sunday school for children
Keywords: діалог; професійна діяльність; православне виховання; духовне виховання; professionalism; Sunday schools; dialogue; professional activity; Orthodox upbringing