Дослідження детермінант сталого розвитку промислового підприємства - Щебетова, Анна Олександрівна (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
В доповіді доведено, що сталий розвиток можна розуміти як результат прийнятих рішень, сукупну характеристику потенціалу управління, спрямовану на забезпечення довгострокових умов стабільності його функціонування. Однак на кожному етапі повинні вирішуватись і поточні завдання задоволення насущних матеріальних потреб, що утворює основу для досягнення мети вищого порядку. Управління стійким розвитком підприємств відрізняється комплексним, скоординованим підходом до оцінки, управління та прогнозування в сучасних умовах ринку під впливом зовнішніх та внутрішніх факторів.
Keywords: сталий розвиток; детермінанти; інноваційна діяльність; ефективність; промислові підприємства