Собівартість промислової продукції: особливості формування - Чернишенко, Олена Іванівна; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
В доповіді обґрунтовано, що основними напрямками, що сприяють підвищенню ефективності та конкурентоспроможності промислових підприємств, є: зниження витрат і раціоналізація витрат за рахунок впровадження ресурсозберігаючих технологій, модернізація виробництва, підвищення мотивації до праці, здатність якісно задовольняти вимоги споживачів. Ці рішення нерозривно пов'язані з прийняттям оперативних рішень в області управління витратами, що формують собівартість продукції.
Keywords: витрати; собівартість; калькуляція; розрахунки; формування; ефективність; промислові підприємства