Філософія та екологічні проблеми: до питання розгляду майбутнього - Годзь, Наталія Борисівна (Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди, 2012)
Означеною статтею авторка продовжує розглядати поняття "Футурологія" у контексті сучасної екологічної ситуації. Аналізуючи сучасні праці, які присвячено означеній тематиці авторка з позицій філософії екології виводить новий зміст можливостей сучасної екології та футурології.

In the article by author is considered notion futurology in context of modern ecological situation. Analysing modern work, denoted given to problem, author with position philosophical ecologies removes new contents of the possibilities to the present ecology and futurology.
The philosophy and ecological problems: to issue of consideration future
Keywords: середовище екологічне; футурологія екологічна; філософія екології; ecological ambience; ecological futurology