Методика оцінки втрачених вигод у діяльності логістичних утворень - Сумець, О. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті наведено опис трактування терміну «втрачена вигода». Визначені і проаналізовані основні складові втраченої вигоди як економічного показника. Запропонована методика оцінки втраченої вигоди для логістичних утворень в процесі їх діяльності.

The article provides a description of the term «lost profits». Basic components of lost profitsare are identified and analyzed as an economic indicator. A technique for estimating lost profits for logistics entities in the course of their activities.
Keywords: логістичні системи; логістичні ланцюги поставок; економічний ефект; фактори ВВ; чистий прибуток; показник приросту