Безперервність освіти – нова філософія освітньої діяльності - Давидов, П. Г.; Поцулко, О. А. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті розглядається концепт безперервної освіти як філософсько-педагогічний феномен. Здійснюється історико-філософський та онтологічний аналіз причин переходу від «кінцевої» до «безперервної» освіти. Розглядаються завдання і принципи безперервної освіти, та її креативний характер Аналізується роль освіти через усе життя, як процес розвитку й саморозвитку особистості та обґрунтується її значення для людини в процесі переходу до інформаційного суспільства.

The article analyses the concept of persistent education as a philosophical-pedagogical phenomenon. Historical-philosophical and ontological analysis of causes of movement from «finished» to «persistent» education is done. The aims and principles of persistent education, its creative character is observed. The role of education during the whole life is analyzed as a process of personal development and self-development, and its importance for a man in the process of movement to the information society.
Continuing education - a new philosophy of educational activities
Keywords: закінчена освіта; інформація; інформаційне суспільство; persistent education; finished education; information; information society