Дослідження напружено-деформованого стану деталей машин з дискретним зміцненням - Шеремет, В. М.; Ткачук, Микола Анатолійович; Васильєва, Т. О. (НТУ "ХПІ", 2010)
Наведено результати дослідження машин, оброблених за допомогою технології дискретного зміцнення. Описані ефекти зміни деформованого та напруженого стану у приповерхневому шарі при дії навантаження. Визначені рекомендовані інтервали площі дискретного зміцнення.

Results of researches of machines manufactured by technology of discrete stengthening are presented. The effects of change of deformed and stressed state in near-surface layer on the action of loading are described. The recommended intervals of area of discrete stengthening are determined.
Keywords: метод дискретного зміцнення; високонавантажені деталі; зміцнення елементів; числове моделювання; програмний комплекс ANSYS