Ионно-плазменное азотирование высокоскоростных и средне нагруженных зубчатых колес редукторов - Романов, В. В.; Спицын, В. Е.; Мироненко, А. И.; Гамза, Е. А. (НТУ "ХПИ", 2009)
Представлені результати iоно-плазмового азотування конічних та циліндричних зубчастих коліс. Висвітлена методика порівняльних випробувань цементованих i азотованих зубчастих коліс на стенді замкненого контуру. Показані результати дефектацiї зубців з різною хiмiко-термiчною обробкою після їх випробувань.

The results of the nitriding of conical and cylinder gear-wheels are presented. The method of comparative tests of the cemented and nitrided gear-wheels is lighted up on a stand reserved a contour. The results of indents are rotined with different treatment after their tests.
Keywords: газотурбинные установки; угловые редукторы; цементация; шлифовка зубьев; окружные скорости; контактные напряжения