Co-processing of coal and plastic waste a revieew - Xiaobin, Zhang; Miroshnichenko, D. V.; Tulskaya, A. G.; Bogoyavlenskaya, E. V. (ТОВ "Планета-Принт", 2020)
The effective recycling processes for plastic waste represent a major challenge in the protection of the environment and natural resources, because the consumption of plastic is on increase. Disposing of wastes in a landfill is not a solution, essentially because, apart from it being increasingly difficult to find suitable places for building technically adequate landfills, it is still not well established what the long-term effects of their degradation could be. Incineration of plastic waste to produce heat may be a possibility, but its organic content would be totally destroyed.

Ефективні процеси, що переробляють вторинну сировину, для пластмасових відходів представляють головний виклик в захисті довкілля і природних ресурсів, тому що споживання пластмаси є підвищені. Розпорядження відходами в закапуванні сміття – не рішення, по суті, тому що, не кажучи вже про це, будучи все більше і більше важким, щоб знайти відповідні місця для будівництва технічно адекватних закапувань сміття, це все ще не добре встановив, чим змогла бути віддалений післядія їх деградація. Спалювання пластмасових відходів, щоб робити жару, можливо, є можливістю, але його органічний вміст був би повністю знищений.
Сервісна обробка вугілля та пластичних відходів: огляд відходів
Keywords: plastic waste; coal; polyethylene; polyolefin; modifiers; plasticity; пластмасові відходи; вугілля; поліетилен; поліолефін; модифікатори; пластичність