Медико-біологічні аспекти утилізації полімерної частки побутових відходів у період війни - Бухкало, Світлана Іванівна; Кравченко, Вікторія Олегівна (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Дослідження спрямоване на виявлення зв’язків основних характеристик комплексних систем медико-біологічних аспектів фізичної культури і спорту як середовища існування людини у період бойових дій – війни на території України. Тверді побутові відходи розглянуті у сукупності взаємодії з навколишнім простором з метою попередження розповсюдження різновидів захворювань та забезпечення безпеки навколишнього середовища. Предметом дослідження є властивості середовища: вплив на стан здоров'я людини, а метою – розробка різновидів заходів, що забезпечують збереження оптимального здоров'я людини, його довготривалої фізичної і творчої активності за рахунок раціонального поводження з ТПВ.
Keywords: бойові дії; фізична культура і спорт; навколишнє середовище; безпека життєдіяльності; military actions; physical culture and sports; the environment; life safety