Особливості фізичного виховання в НУШ. Використання здоров'язбережувальних технологій - Петечук, В. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Ця стаття досліджує інтеграцію здоров'язбережувальних технологій у контексті реформи "Нова українська школа" (НУШ), зосереджуючись на уроках фізичної культури. Підкреслюється важливість фізичного виховання для розвитку життєвих компетенцій учнів та його роль у формуванні здорового способу життя. Стаття розглядає ключові аспекти НУШ, такі як зміна ролі вчителя, зміст освіти та навчальне середовище, та їхній вплив на організацію уроків фізичної культури. Особлива увага приділяється використанню сучасних технологій, таких як фітнес-трекери, мобільні додатки та інтерактивні мультимедійні ресурси, для підвищення ефективності навчання та мотивації учнів. Наголошується на необхідності збалансованого підходу до інтеграції технологій, який поєднує інновації з педагогічними принципами та найкращими практиками.
Keywords: фізичне виховання; здоровий спосіб життя; сучасні технології; мотивація учнів; ефективне навчання; здоров'язбережувальні технології; модернізація; інтеграція; емпіричні дослідження