Особливості теплової підготовки транспортного двигуна за допомогою накопичувача моторної оливи з тепловим акумулятором фазового переходу - Грицук, Ігор Валерійович (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті описані результати теплової підготовки оливи транспортного двигуна за допомогою накопичувача моторної оливи з тепловим акумулятором фазового переходу у складі комплексної системи комбінованого прогріву. Отримані результати дозволяють повною мірою урахувати умови експлуатації для здійснення довготривалого зберігання теплової енергії не працюючого двигуна транспортного засобу в різних кліматичних умовах експлуатації і формування ефективного складу комплексної системи комбінованого прогріву.

This article describes the results of thermal preparation of oil of transportmotor by means of motor storage device motor oil with heat accumulator phase transition in complex systems combined heating. The complex system of combined heating motor vehicle or power plant consists of subsystems: the accelerated warming, waste heat exhaust gas heat accumulator phase transition, and the contact thermal battery storage device engine oil with a thermal battery.
Features heat training vehicle engine by means of storage device motor oil with heat accumulator phase transition
Keywords: транспортний засіб; експлуатація; зберігання теплової енергії; енергетична установка; vehicle; maintenance; storage of thermal energy