Методи та алгоритми рішення рівнянь руху тракторного потягу - Краснокутський, Володимир Миколайович; Павлій, Ніна Володимирівна; Агапов, Олег Миколайович; Галуцьких, Анатолій Данилович (НТУ "ХПІ", 2017)
Запропонований метод рішення рівняння руху при розрахунку коливань тракторного потягу з використанням тракторів МТЗ-102, Т-150К-09, John Deere , Challenger та причепів 2ПТС-4, напівпричепів вантажопід’ємністю 10т та 12т та алгоритм його виконання. Розглянутий розрахунок динамічних крутних моментів на ведучих колесах тракторного потягу та приведений опис тензометричної мобільної станції для проведення експерименту.

Offered method of decision of equalization of motion at the calculation of vibrations of tractor train with the use of tractors of МТZ-102, Т-150К-09, John Deere, Challenger and trailers of 2PТС-4, semitrailers by the carrying capacity of 10т and 12т and algorithm of his implementation. Considered calculation of dynamic twisting moments on anchorwomen wheels of tractor train and the brought description over of the mobile station for realization of experiment.
The methods and algorithms for solving the equations of motion of the tractor train
Keywords: причеп; потяг тракторний; коливання; станція тензометрична; trailer; tractor train; oscillation; mobile station