Внутрішній аудит в готелі. Частина 2: Практична реалізація та спеціалізовані напрями внутрішнього аудиту в готелі - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Побережна, Наталія Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Друга частина конспекту лекцій з дисципліни «Внутрішній аудит в готелі» має прикладну спрямованість і орієнтована на практичну реалізацію внутрішнього аудиту в готельному бізнесі. У ній розглядаються питання документування внутрішнього аудиту, вимоги до робочих документів і звітності внутрішнього аудитора, що забезпечує доказовість та обґрунтованість аудиторських висновків. Значне місце займають питання аудиторського ризику, планування внутрішнього аудиту та оцінювання системи внутрішнього контролю готельного підприємства. Аналізуються підходи до розробки стратегічних і річних планів аудиту, а також програм окремих аудиторських завдань. Окрему увагу приділено організації комунікативних зв’язків служби внутрішнього аудиту з керівництвом, структурними підрозділами та зовнішніми аудиторами. Завершальні теми частини присвячені спеціалізованим напрямам внутрішнього аудиту - аудиту трудових ресурсів і аудиту ефективності бізнес-процесів готелю, що дозволяє оцінити внесок внутрішнього аудиту у підвищення ефективності управління та якості готельного сервісу.
Keywords: конспект лекцій; готельно-ресторанна справа; внутрішній аудит в готелі; готельний бізнес; послуги; гостинність