Шляхи вдосконалення процесу технічної експлуатації та ремонту бойової авіаційної техніки - Коломійцев, Олексій Володимирович; Комаров, Володимир Михайлович; Сайко, Володимир Григорович (Харківська державна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка, 2025)
У дописі представлені результати проведеного аналізу сучасного стану системи військового ремонту (СВР) та її можливостей щодо підтримки у справному стані та повної бойової готовності бойової авіаційної техніки (АТ). Показано недоліки, повʼязані з переходом на сервісне обслуговування (СО), а також визначено основні фактори, що впливають на ефективність СВР. Розроблено вимоги до перспективної СВР та визначено основні шляхи підвищення можливостей ВЗР при відновленні справності та працездатності сучасної бойової АТ.

The article presents the results of an analysis of the current state of the military repair system (MRS) and its capabilities to maintain combat aircraft (CA) in good condition and in full combat readiness. The disadvantages associated with the transition to service maintenance (SM) are shown, and the main factors affecting the effectiveness of SZR are also identified. Requirements for a promising SZR have been developed and the main ways to increase the SZRʼs capabilities when restoring the serviceability and operability of modern combat aviation equipment have been identified.
Keywords: авіаційна техніка; система військового ремонту; сервісне обслуговування; відновлення; ремонт; ефективність; aviation equipment; military repair system; service; restoration; repair; efficiency