Енергетичність системи машинно-тракторного агрегату з перемінною масою за сталого руху - Кожушко, Андрій Павлович (ВД "Гельветика", 2019)
У статті виконано дослідження енергетичного складника машинно-тракторного агрегату з перемінною масою за умови сталого руху. Сформовані рівняння, які описують запас механічної енергії у коливальній системі колісного трактора та причіпної або напівпричіпної цистерн за вертикального, горизонтального та кутового переміщення. Визначено вплив енергетичного складника залежно від висоти рівня рідини в цистернах. Отримано закономірності впливу величини довжини мікронерівності на енергетичний складник. Запропоновано метод оцінки енергетичного складника руху за рахунок введення енергетичного коефіцієнта передачі.

In the article is carried out the research of the energy component of the machine-tractor unit with variable weight at a constant motion. Generated equations describing the supply of mechanical energy in the vibration system of a wheeled tractor and trailer or semi-trailer cisterns at vertical, horizontal and angular displacement. The influence of the energy component depending on the height of the liquid level in the cisterns is determined. The regularities are obtained of the influence of the magnitude of the length of microworld energy on the energy component. The method is proposed of estimating the energy component of motion due to the introduction of the energy transfer coefficient.
Energetic system of machine and tractor units with variable weight at a constant movement
Keywords: колісний трактор; цистерна; коливання рідини; нелінійна модель; енергетичний складник; wheeled tractor; cistern; fluid fluctuations; nonlinear model; energy component