Кавітаційна установка для приготування бітумних емульсій - Бауман, К. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
Проведено аналіз існуючих установок для приготування бітумних емульсій. Запропонована конструкція нової бітумно-емульсійної установки з кавітаційним диспергатором, яка порівняно із традиційними установками є більш енергоощадною та має більш спрощену конструкцію. Теоретично проаналізовано робочий процес, який проходить у кавітаційній установці, та обґрунтовано стійкість складових бітумної емульсії після проходження через вузол емульгації.

The exist emulsified bitumen plants are analysed. The construction of new emulsified bitumen plant with cavitational dispergator, which comparatively with traditional plants is more energy-efficient and have simplified construction, was offered. Тhe working process, which occur in cavitation plant, is theoretically analysed. The stability of emulsified bitumen components after its processing in emulsification joint is proved.
Keywords: будівництво; бітумно-емульсійна установка; кавітаційний диспергатор; складові бітумної емульсії; вузол емульгації; гідроізоляційне покриття