Аналіз оцінки загроз інформаційній безпеці на об'єктах інформаційної діяльності - Євсеєв, Сергій Петрович; Лаптєв, О. А.; Король, Ольга Григорієвна; Погасій, Сергій Сергійович; Мілевський, Станіслав Валерійович; Хмелевський, Р. М. (Jagiellonian University, Poland, 2021)
У зв’язку із зростаючою роллю інформаційних технологій у житті сучасного суспільства, а також через реальності численних загроз з точки зору їх захищеності проблема інформаційної безпеки вимагає до себе все більшої уваги. Системний характер впливу на інформаційну безпеку великої сукупності різних обставин призво-дять до необхідності комплексного підходу щодо вирішення даної проблеми. Особливої уваги в цих умовах потре-бує оцінка загроз інформаційної безпеки як необхідна складова комплексного підходу до забезпечення інформацій-ної безпеки організації. Тому стаття присвячена аналізу та оцінці основних загроз інформаційної безпеці об’єктів інформаційної діяльності, а також засадам забезпечення інформаційної безпеки організації. В статті узагаль-нено існуючі наукові підходи до визначення сутності загроз та джерел, уразливостей, розглянуто класифікації можливих загроз та напрями забезпечення інформаційної безпеки організації.

Due to the growing role of information technology in modern society, as well as the reality of the many threats to their security, the problem of information security requires increasing attention. The systemic nature of the impact on information security of a large set of different circumstances lead to the need for an integrated approach to solving this problem. In these conditions, the assessment of information security threats needs special attention as a necessary component of an integrated approach to information security of the organization. Therefore, the article is devoted to the analysis and assessment of the main threats to information security of information objects, as well as the principles of information security of the organization. The article summarizes the existing scientific approaches to determining the nature of threats and sources, vulnerabilities, classifications of possible threats and areas of information security of the organization.
Analysis of information security threat assessment of the objects of information activity
Keywords: загрози; методи; засоби; інформаційна безпека; оцінка загроз; threats; methods; tools; information security; threat assessment