Тихохідний малопотужний магнітоелектричний двигун дискового типу - Білий, Павло Миколайович; Опришко, Віктор Вікторович (НТУ "ХПІ", 2006)
Розглянуто дисковий магнітоелектричний мікродвигун. Представлено конструктивну схему магнітної системи. Здійснено оцінку магнітного поля та електромагнітного моменту цього двигуна.

A disc-type magnetoelectric micromotor is considered. The motor magnetic system arrangement is given. Estimation of magnetic field and electromagnetic moment of the motor is made.
A slow-speed low-power disc-type magnetoelectric motor
Keywords: мікродвигуни дискового типу; мікроприводи; магнітна індукція; електроприводи автомобілей; електричні мікромашини; magnetoelectric motor; highcoercivity permanent magnet; magnetic system; disk-type; slow speed