Напрямки удосконалення роботи прикордонних передавальних залізничних станцій на кордонах з країнами СНД - Альошинський, Є. С.; Колесникова, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглянуто питання щодо прискорення та оптимізації технології митного та прикордонного контролю на передавальних станціях з метою підвищення якості міжнародних перевезень. Запропоновано варіанти проведення основних технологічніх операцій, що дозволяють досягти значного скорочення часу доставки вантажу та сприяють залученню додаткових матеріальніх потоків на мережу залізниць України.

The question of acceleration and optimization of technology of custom and border control is considered at the stations of transmissions with the purpose of upgrading international transportations. The variants of conducting of basic technological operations which allow to attain considerable reduction of time ofdelivery of load and instrumental in bringing in of additional financial streams in a trackage Ukraine are offered.
Keywords: митний контроль; доставка вантажу; затримка вагонів; час обробки; обмін даними; прискорення