Вивчення адсорбційних властивостей азотопохідних інгібіторів корозії - Мельник, Анатолій Павлович; Олейник, М. В.; Крамарев, Сергій Олегович; Матвєєва, Тетяна Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2008)
Проведено дослідження по вивченню адсорбційних властивостей азотопохідних інгібіторів корозії, отриманих за реакцією амідування натуральної сировини похідними етилендіаміну. У присутності продуктів реакції визначено швидкості корозії сталевих пластин, за якими оцінено захисний ефект отриманих продуктів амідування.

Investigations to study adsorption properties of nitrogen-derivatives corrosion inhibitors which were obtain under reaction of amidation of natural raw material by ethylenediamine derivatives were carry out. In present of reaction products corrosion ratio of steel coupons was determined. Defensive effect of obtained amidation products was estimated.
Keywords: азотопохідні жирні кислоти; захисна плівка; середовище NACE; газовий конденсат