Про векторні й топографічні діаграми лінійного трансформатора та його схеми заміщення - Придубков, Павло Якович; Хоменко, Ігор Васильович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011)
Показано, що векторні і топографічні діаграми забезпечують якісний контроль розрахунку лінійного трансформатора при його проектуванні, встановлена відповідність векторних і топографічних діаграм трансформатора аналогічним діаграмам розробленої схеми заміщення трансформатора, що не містить індуктивних зв’язків, доведено, що тільки дана схема заміщення трансформатора відповідає електромагнітним процесам лінійного трансформатора.

It is shown, that diagrams vectorial and topographical provide the high-quality control of calculation of linear transformer at his planning, accordance of diagrams of transformer vectorial and topographical is set to similar diagrams of the developed chart of substitution of transformer, not containing inductive communications, it is proved, what only the given chart of substitution of transformer corresponds to the electromagnetic processes of linear transfo
About the diagrams of linear transformer and his chart of substitution vectorial and topographical
Keywords: електромагнітні процеси; ТОЕ; магнітні явища; струморозподіл