Оценка точности определения углов ориентации ВЛА на выставке - Успенский, Валерий Борисович; Багмут, Иван Александрович (НТУ "ХПИ", 2009)
Розглянуто алгоритми обчислення кутів орієнтації повітряного літального апарату по вимірах інерційних датчиків. Отримано співвідношення для помилок визначення кутів орієнтації повітряного літального апарату на виставці залежно від систематичних складових інструментальних погрішностей інерційних датчиків.

Algorithms of an evaluation of angles of orientation of an air-slaked flight vehicle on measurements of inertial sensors surveyed. Ratio for errors of definition of angles of orientation of an air-slaked flight vehicle on the exhibition are obtained depending on regular component instrumental errors of inertial sensors.
Keywords: инерциальные датчики; ошибки; гироскопы; интегрированные инерциально-спутниковые навигационные системы