Соціально-економічні умови формування людського капіталу в Україні - Бріль, М. С.; Пивавар, І. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
Розроблено пропозиції щодо політики держави , спрямованої на всебічний розвиток людського капіталу в Україні, що в свою чергу обумовлено зміцненням економіки, підвищенням рівня життя населення та зменшенням майнового розшарування. У статті розглянуті наукові основи категорії людський капітал, який у зростаючій ступені визначає головні параметри господарства кожної країни, а також життєвий рівень населення й конкурентоспроможність на глобальному ринку. Проведено аналіз ефективного інвестування в природні здібності людини, при якому покращується рівень знань, навичок, що в свою чергу сприяє розвитку можливостей їх практичної реалізації.

Offers concerning policy of the state aimed at the full development of the human capital in Ukraine that is in turn caused by economy strengthening, increase of a standard of living of the population and reduction of property stratification are developed. In articles the covered scientific basics of category the human capital which in growing degree determines the main parameters of economy of each country, and also a standard of living of the population and competitiveness in the global market.
Social and economic conditions of formation of the human capital in Ukraine
Keywords: економічний капітал; життєвий рівень; ефективність; глобальний ринок; людський потенціал; соціальна політика; human capital; standard of living; global market; human potential; social policy