Методологічне значення "переживання" для психологічної герменевтики та психоаналізу - Міщенко, Марина Миколаївна (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, 2008)
В статті надається порівняльний аналіз поняття "переживання" в герменевтиці В. Дільтея та в психоаналітичному "сценічному розігранні". Робиться висновок щодо спільного та відмінного в методологічній ролі цього поняття.

The article gives a comparative analysis of the concept "experience" in the W. Dilthey’s hermeneutics and in the psychoanalytical "scene performance". The author makes a conclusion on methodological role of this concept concerning "common and different" notions.
Keywords: герменевтика; психоаналіз; переживання; сценічне розігрування; розуміння; інтерпретація