Теорія поля - Полянська, Тетяна Семенівна; Чорна, Олена Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Теорія поля, як окрема тема в курсі вищої математики, має велике значення в математичній освіті інженера. Особливо необхідно знання основ теорії поля інженеру-енергетику. Навчально-методичний посібник з курсу вищої математики "Теорія поля" ставить за мету допомогти студентам в засвоєнні основних понять, що вивчаються в цьому розділі математики, а також у набуті ними практичних навичок у вирішенні завдання. У даному посібнику подано основні означення за темою "Теорія поля", причому велика увага звернена на фізичний зміст даних понять, детально розібрані методи розв’язання типових задач. Зміст посібника повністю відповідає програмі з вищої математики для студентів технічних спеціальностей НТУ "ХПІ". Навчально-методичний посібник складається з двох розділів: "Скалярне поле" і "Векторне поле" і, крім того, містить завдання для контрольної роботи. Посібник може бути корисним також студентам, які вивчають теорію поля самостійно. Для полегшення самостійної роботи в кінці подано список рекомендованої літератури, в якій студенти можуть знайти відповіді на свої запитання і докладний розв’язок типових задач.
Keywords: скалярні поля; теорема Стокса; дивергенція; векторні лінії; теорема Гаусса-Остроградського