Підвищення ефективності обробки інформації для ідентифікації суб’єктів в системах контролю доступу за допомогою перетворення Фур’є - Сачанюк-Кавецька, Наталія Василівна (НТУ "ХПІ", 2016)
В статті розглядаються можливості використання ряду Фур’є у логіко-часовому середовищі для підвищення ефективності обробки інформації. Детально описано спосіб розпізнавання зображень з виділенням ознак. Розглянуто класи логіко-часових функцій та доведено за допомогою теореми А. В. Кузнєцова їх замкнутість відносно операцій диференціювання та нерівнозначного віднімання. В якості наукової новизни розглянуто представлення логіко-часових функцій у матричній формі та реалізація дискретного перетворення Фур’є в логіко-часовому середовищі. Результати досліджень можуть бути використані при ефективній обробці образів для ідентифікації суб’єктів в системах захисту інформації.

The article discusses the possibility of using Fourier transformation in the logical-time environment to improve the efficiency of information processing. The method of pattern recognition characteristics is described in detail. The classes of logic-time functions are considered and confirmed their relative isolation to the operation of non-equivalent subtraction and differentiation. As scientific novelty the ideas of logic-time functions in matrix form and implementation the discrete Fourier transformation in logical-time environment. The research results can be used for efficient image processing for the identification of subjects in information security systems.
Improving the efficiency of information processing for the identification of subjects in access control systems with the help of Fourier transform
Keywords: логіко-часова функція; матриця; нерівнозначне віднімання; дискретне перетворення Фур’є; ДПФ; ЛЧФ; logic-time functions; matrix; non-equivalent subtraction; discrete Fourier transform