Особенности представления данных в информационных системах лабораторий, осуществляющих хроматографический анализ - Иванов, Лев Вадимович (НТУ "ХПИ", 2008)
В статті розглянута задача вибору та обґрунтування концепції представлення хроматографічних даних у лабораторній інформаційно-управляючій системі. Здійснено аналіз вимог належної лабораторної практики (GLP), а також проблем, пов’язаних з представленням хроматографічних даних відповідно до цих вимог. Запропоновано підхід, який об’єднує переваги сховищ даних з XML-технологіями.

In article a problem of choice and argumentation of chromatographic data representation concepts in Laboratory Information Management System is considered. Analysis of Good Laboratory Practice (GLP) requirements and concerned problems of chromatographic data representation is implemented. A research based on joining of advantages of Data Warehouses and XML-technologies is proposed.
Keywords: файловые системы; защита информации; базы данных; текстовые файлы