Методичні вказівки до виконання курсової роботи "Аналіз ризиків використання технологій та обладнання" з курсу "Ризик-менеджмент використання обладнання та технологій" - Березуцький, Вячеслав Володимирович; Ільїнська, Ольга Ігорівна (My University, 2020)
Виконання курсової роботи з дисципліни «Аналіз ризиків використання технологій та обладнання» є однією зі складових частин навчального процесу і являє собою важливий елемент вивчення дисципліни «Ризик-менеджмент використання обладнання та технологій». Це один із видів індивідуальних завдань науково-дослідного характеру, який має на меті не лише поглиблення, узагальнення і закріплення знань студентів з навчальної дисципліни, а й застосування їх при вирішенні конкретного завдання: організовувати моніторинг джерел надзвичайних ситуацій та аналізувати його результати, розробляти науково обґрунтовані рекомендації щодо проведення заходів із запобігання та ліквідування надзвичайних ситуацій, застосовувати нові підходи (методи) до аналізування процесів, стану об’єктів та прогнозування можливих причин виникнення надзвичайних ситуацій з метою оцінювання ризику та можливих наслідків. Метою написання курсової роботи є: 1. Ознайомлення із системою керування ризиками на підприємстві відповідно до вимог міжнародних стандартів з професійної безпеки (Британський стандарт ВS-8800 та ДСТУ OHSAS 18001:2010); 2. Оволодіння системним підходом до визначення (ідентифікації) ризиків, які виникають при використанні технологій та обладнання ; 3. Освоєння методів оцінки показників ризиків та менеджменту; 4. Закріплення знань і розвиток практичних навичок у ризик-менеджменті. Курсова робота має бути виконана на високому теоретичному і практичному рівні. Основними етапами виконання курсової роботи є: - вибір мікроекономічного об’єкта аналізу (торгівельна фірма, підприємство); - виконання аналізу професійного ризику на підприємстві та оцінка ризиків; - оформлення курсової роботи, тобто написання тексту, оформлення розрахунків, графіків, висновків, додатків; - захист курсової роботи.
Keywords: методичні вказівки; виробничі ризики; класифікація втрат; сучасне виробництво; система управління охороною праці і ризиком