Методи математичного моделювання і оптимізації параметрів теплоенергетичного устаткування АЕС - Єфімов, Олександр В'ячеславович; Пилипенко, Микола Миколайович; Єсипенко, Тетяна Олексіївна; Каверцев, Валерій Леонідович; Чуян, О. О. (НТУ "ХПІ", 2008)
Представлені приклади та обґрунтування необхідності застосування математичного, в тому числі і імітаційного, моделювання визначення надійності і оптимізації параметрів технологічних процесів з метою створення і удосконалення систем інтелектуальної підтримки, що необхідно для автоматизованого управління складними теплоенергетичними системами.

Examples and substantiation of necessity of application mathematical, including imitating modeling of definition of reliability and optimization of parameters of technological processes for the purpose of creation and improvement of systems of the intellectual support necessary for automated management of a difficult heat power systems are presented
Keywords: енергетика; атомні електростанції; теплові електростанції; енергетичне устаткування; парогенератори