Програмування як складова діджиталізації економіки - Перерва, Петро Григорович; Кобєлєв, Іван Валерійович (Національна академія Національної гвардії України, 2024)
В доповіді доведено, що діджиталізація економіки спирається на низку інноваційних технологій, що базуються на програмуванні: хмарні технології, дозволяють підприємствам зберігати і обробляти дані у віддалених дата-центрах, що зменшує витрати на інфраструктуру та забезпечує гнучкість. Програмування лежить в основі розробки блокчейн-технологій, які забезпечують прозорі та захищені транзакції. Це особливо актуально для фінансових ринків, логістики, управління ланцюгами поставок, де потрібна безпека даних.
Keywords: діджиталізація; програмування; інформаційні технології; промислові підприємства; економіка