Анализ влияния конструктивных особенностей фиксатора и формы перелома на механические аспекты пластинчатого остеосинтеза - Сукиасов, Владимир Георгиевич; Чаплинский, В. П. (НТУ "ХПИ", 2010)
На основі скінченноелементного аналізу виконане зіставлення різних варіантів фіксації прямого й косого переломів великої гомілкової кістки з позицій жорсткості й напруженого стану під дією фізіологічного навантаження.

The comparison of various options fixing the direct and oblique fractures of tibia based on finite element analysis is performed from the standpoint of stiffness and stress state under the action of physiological load.
Keywords: переломы конечностей; фиксация; компьютерное моделирование; пластинчатый остеосинтез; жесткость фиксации; шурупы; планки с заглушкой; многоплоскостной фиксатор