Програма, методичні вказівки та контрольні завдання з дисципліни "Технологія галузі. Технологічні розрахунки, облік та звітність у галузі" - Чумак, Ольга Петрівна; Березка, Тетяна Олександрівна; Арутюнян, Тетяна Володимирівна (My University, 2019)
Програму складено для студентів першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 181"Харчові технології" спеціалізації 181- 02 "Технології продуктів бродіння і виноробства" заочної форми навчання. Дисципліна "Технологія галузі. Технологічні розрахунки, облік та звітність у галузі" складається з чотирьох частин: "Технологія солоду і пива", "Технологія безалкогольних напоїв і фасованих питних та мінеральних вод", "Технологія етилового спирту та лікерогорільчаних виробів", "Технологія вина та коньяку". Матеріал курсу базується на матеріалі дисциплін циклу гуманітарних і соціально-економічних дисциплін: "Історія науки і техніки", "Іноземна мова", та дисциплін природничо-наукового циклу, а саме: "Фізика", "Органічна хімія", "Аналітична хімія", "Біохімія", "Технічна мікробіологія", "Неорганічні хімія", "Фізична і колоїдна хімія", "Основи екології". Для якісного засвоєння матеріалу курсу студенти мають добре володіти знаннями з дисциплін професійної та практичної підготовки: "Теплотехніка", "Основи фізіології та гігієни харчування", "Електротехніка", "Харчові технології", "Метрологія, стандартизація, сертифікація та управління якістю", "Основи наукових-досліджень і технічної творчості", "Основи промислового будівництва та санітарної техніки", "Технологічне обладнання галузі". Ця програма складена відповідно до сучасного рівня розвитку технології бродильних виробництв. Після вивчення дисципліни відбувається дипломне проектування.
Keywords: виробництво хлібного квасу; виробництво етилового спирту; культивування дріжджів; лікеро-горілчані напої; технологія бродіння пива