Спосіб отримання волокнистих напівфабрикатів - Мірошниченко, Денис Вікторович; Назаров, Валерій Миколайович; Богоявленська, Олена Володимирівна; Скрипник, Євген Олексійович; Каплун, Яна Володимирівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Спосіб отримання волокнистих напівфабрикатiв включає просочення подрібненої целюлозовмісної рослинної сировини переважно злакових культур органiчним розчинником, витримку при температурi ,153-199 C⁰ в цьому розчиннику протягом 0,5-3,0 годин, відділення продукту вiд варильного розчину на центрифузі, промивку гарячою водою i сушіння. Просочення i варіння сировини ведуть у розчиннику загальної формули R₁-CON(R₂)₂, де R₁ - це: Н; СНз, а R₂- СН₃; С₂Н₅.
Keywords: патенти; корисна модель; волокнисті напівфабрикати; целюлозовмісна сировина; рослинна сировина