Трибологічна система ультразвукового зварювання. Підсистема ультразвукового інструменту - Ісаков, Сергій Миколайович; Ісаков, Олексій Сергійович; Марусенко, Світлана Іванівна (НТУ "ХПІ", 2016)
Розроблено підсистему ультразвукового інструменту з використанням програмного комплексу ANSYS, що інтегровано у трибологічну систему ультразвукового зварювання. Проведено моделювання ультразвукового інструменту, симетричного відносно осі, та чисельні розрахунки робочої резонансної частоти та форми коливань. Запропоновано підхід до інтегрування нової підсистеми у загальну трибологічну систему ультразвукового зварювання.

A subsystem of the ultrasonic instrument using ANSYS software system, which is integrated in the tribological system of ultra-sonic welding, is developed. The simulation of the ultrasonic tool, which is symmetrical about an axis, and numerical calculations of the working resonance frequency and waveform are fulfiled. An approach to the integration of new subsystems into the overall tribological ultrasonic welding system is proposed.
Tribological system of ultrasonic welding. Subsystem ultrasonic tool
Keywords: система трибологічна; навантаження високочастотне; зварювання ультразвукове; інтегрування; tribological system; high loading; ultrasonic welding