Важливість cистематичного проведення аналізу фінансового стану підприємства - Майстро, Руслана Григорівна; Позднякова, А. А. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті досліджено основні підходи до визначення поняття «фінансовий стан підприємства», здійснено фінансовий аналіз за складовою «оборотні кошти» на прикладі сучасного підприємства, оцінено важливість проведення систематичного фінансового аналізу, запропоновано можливі напрямки поліпшення фінансового стану підприємства.

The article explores the main approaches to the definition of conception «financial condition of the enterprise», a financial analysis was carried out by the component «current assets» using an example of a modern enterprise, the importance of implementation of a regular financial analysis was evaluated, possible ways of improvement of the financial condition of the enterprise were proposed.
Keywords: аналіз фінансовий; кошти оборотні; діагностика показників; управління персоналом; financial condition; financial analysis; circulating assets