Іонно-електронні розплави у технічному електролізі - Мустяца, О. Н.; Лисін, В. І. (НТУ "ХПІ", 2008)
Досліджено комплекс фізико- та електрохімічні властивості декількох десятків розплавів систем на основі халькогенідних, халькогенід-оксидних і халькогенід-галогенідних сполук важких кольорових металів. Встановлено їх складну іонно-електронну природу провідності та з’ясовано вплив на неї різних гетерополярних сполук в залежності від температури та складу. Знайдено оптимальні склади матеріалів систем для проведення технічного електролізу.

Physico-chemical and electrochemical properties of various molten systems based on chalcogenides, halogenides and oxides of non-ferrous metals were investigated. Their complex ion-electron nature of electroconductivity and influence of different heteropolar compounds on it depending from temperature and composition were determined. The optimal compositions of systems, used as electrolytes for technical electrolytes for technical electrolysis were proposed.
Keywords: халькогеніди; електроосадження металів; домішки гетерополярні; галогеніди