Вплив сухого плавання на формування моторної пам'яті у студентів підготовчої групи - Церетелі, Вікторія Олександрівна; Ширяєва, Світлана Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У статті розглядається вплив занять сухим плаванням на формування моторної пам’яті у студентів підготовчої групи. Проаналізовано особливості розвитку моторних навичок, їх роль у фізичній підготовці та адаптації до водного середовища. Оцінено ефективність методики сухого плавання у підвищенні координації рухів та закріпленні рухових шаблонів. Представлено результати експериментального дослідження, що підтверджують позитивний вплив даного виду тренувань на студентів із недостатньою фізичною підготовкою.
Keywords: студенти; підготовча група; формування моторної пам'яті; сухе плавання; фізична підготовка; координація рухів; тренувальний процес; адаптація; водне середовище