Визначення економічної сутності поняття нерухомості при введені податку на нерухоме майно - Кулик, Анна Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2013)
В статі проводиться аналіз визначення поняття нерухомість, нерухоме майно та об’єкт нерухомості для цілей оподаткування. Наведені специфічні риси, що притаманні нерухомому майну. Визначено сутність майнового оподаткування.

The article analyzes the definition of real estate, real estate and property for tax purposes. These specific features inherent property. The essence of property taxation is given.
Keywords: податкова система; база оподаткування; ринок нерухомості; майно; майнові відносини; економічна сутність; право власності; tax; real estate; estate; property; taxation; economical esence