Дослідження впливу колоїдно-хімічних особливостей неіоногенних поверхнево-активних речовин в технології випускних форм органічних пігментів - Юсібова, Ю. М.; Рубан, Е. В.; Швець, В. І.; Попов, Є. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Розглянуті основні фізико-хімічні властивості випускних форм органічних пігментів для кольорування текстильних матеріалів. Показано, що найважливішим показником якості пігментів є їх дисперсний склад у випускних формах, а також морфологічні особливості пігментних частинок, що роблять вплив на яскравість, відтінок і міцнісні показники забарвлень при пігментному кольоруванні.

The main physical and chemical properties of final forms of organic pigments for coloring textiles. It is shown that the most important indicator of quality is their pigments dispersed in the composition of final forms, as well as morphological features of the pigment particles.
Keywords: текстильні галузі; кольорування текстильних матеріалів; водонерозчині органічні барвники; показники забарвлень; пігментне кольорування; surfactants; coloration of textile materials; organic dyes and pigments