Системи числового програмного керування - Аніщенко, Микола Васильович (Факт, 2024)
Подано основні поняття, визначення і принципи побудови систем числового програмного керування, розглянуто основні теоретичні та деякі практичні питання підготовки керуючих програм для металорізальних верстатів з ЧПК, наведено огляд структурних схем пристроїв ЧПК, а також розглянуто основні задачі керування систем ЧПК, принципи побудови та синтезу сучасних електроприводів верстатів та промислових роботів, особливості реалізації мережного керування розподіленими об’єктами. Призначено для студентів освітньої програми «Електропривод, мехатроніка та робототехніка» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та інших технічних спеціальностей.
Keywords: підручник; системи числового програмного керування; програмне керування; керуючі програми; металорізальні верстати; пристрої ЧПК