Моделювання системи внутрішньосудинного охолодження донорських органів - Забіло, Я. С.; Шликов, Владислав Валентинович; Козяр, В. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Практика трансплантацій включає транспортування донорських органів в межах країн, між країнами та континентами із використанням різних складних та коштовних систем, здатних певний час забезпечувати життєздатність цих органів. В результаті чого виникає необхідність в розробці надійної та простої у використанні системи охолодження, собівартість якої була б прийнятною для закладів охорони здоров’я. Окремою проблемою є розробка конструкції системи внутрішньосудинного охолодження, для збереженням життєздатності органу, призначеного для трансплантації, з урахуванням його особливостей.

The practice of transplants includes the transportation of donor organs within countries, between countries and continents using various complex and expensive systems capable of ensuring the viability of these organs for a certain time. As a result, there is a need to develop a reliable and easy-to-use cooling system, the cost of which would be acceptable for healthcare facilities. A separate problem is the development of the design of the intravascular cooling system to preserve the viability of the organ intended for transplantation, taking into account its characteristics.
Modeling of the system of intravascular cooling of donor organs
Keywords: трансплантація; транспортування донорських органів; життєздатність органу; система охолодження; елемент Пельтьє; стабілізація температури; transplantation; transportation of donor organs; organ viability; cooling system; Peltier element; temperature stabilization