Визначення поняття наукова школа та її різновиди в працях учених - Казаков, В. В.; Кузнєцов, Павло Володимирович (НТУ "ХПІ", 2007)
Вивчено аспекти визначення поняття наукова школа, критерії її різновиду. Досліджено джерела про визначення поняття наукова школа, вивчено критерії формування та визначення наукової школи державних класичних університетів, проаналізовано ознаки терміну "науково-педагогічна" та "науково-технічна" школи.

Aspects of the notion definition of scientific school as well as its criteria and variety have been studied. Sources of the notion definition of scientific school have been investigated, criteria of the formation and identification of state universities scientific school have been studied, characteristics of the term of "scientific-pedagogical" and "scientific-technical" school have been analyzed.
Keywords: науково-освітній заклад; фахівець; аналіз; вища освіта; професійні навички; спеціаліст