Екологічні аспекти застосування синтетичних мийних засобів - Османова, Ольга Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Розглянуто негативний вплив поверхнево-активних речовин (ПАР), як основних інгредієнтів синтетичних мийних засобів, на довкілля. Розглядаються біоповерхнево-активні речовини (біоПАР) як альтернатива синтетичним ПАР.

The negative impact of surface-active substances (surfactants), as the main ingredients of synthetic detergents, on the environment is considered. Biosurfactants as an alternative to synthetic surfactants are considered.
Environmental aspects of application synthetic detergents
Keywords: поверхнево-активні речовини; синтетичні мийні засоби; забруднення гідросфери; біорозкладність; біоповверхнево-активні речовини; surface-active substances; synthetic detergents; pollution of the hydrosphere; biodegradability; biosurfactants