Моніторинг стану навколишнього середовища у результаті забруднення викидами неприємно пахучими речовинами - Бахарєва, Ганна Юріївна; Шестопалов, Олексій Валерійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
Стаття присвячена опису актуального питання моніторингу стану навколишнього середовища у результаті забруднення неприємно пахучими речовинами. На підставі аналізу літератури визначено, що у більшості промислових міст України концентрація неприємно пахучих речовин не відповідає завданням збереження здоров'я людини. Забруднення атмосферного повітря є більш небезпечним для людини, ніж забруднення води, тому що від забруднення повітря неможливо врятуватись. Тому, можна зробити висновок, що питання забруднення атмосферного повітря великих міст є достатньо серйозним наразі.

The article is devoted to description of topical problem of the monitoring of the environment state as a result of pollution by unpleasant smells. On the basis of literature analysis we have done conclusion that concentration of unpleasant smells does not meet goals of human health preservation in most industrial cities of Ukraine. Pollution оf atmospheric air is very dangerous to people. It is more dangerous than pollution оf water, because to save from air pollution impossibly. Sо, can doing the conclusion: problem of atmospheric air pollution of big cities is enough serious in contemporary condition.
Monitoring of the environment state as a result of pollution by emissions of unpleasant smells
Keywords: неприємно пахучі речовини; забруднення; промислові викиди; атмосферне повітря; навколишнє середовище; unpleasant smells; pollution; industrial emissions; atmospheric air; environment